• darkblurbg
  Bent u op zoek naar begeleiding of hulp voor uw kind?
 • darkblurbg
  Heeft uw kind leer- en gedragsproblemen?
 • darkblurbg
  Heb je als jongere het gevoel vast te lopen?
 • darkblurbg
  Heeft u vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind?
 • darkblurbg
  Als ouder of school hulp op of bij school nodig?
 • darkblurbg
  Heeft uw kind moeite met sociale contacten?

Mw. Drs. Danitsja van den Berg – VosMijn naam is mw. drs. Danitsja van den Berg – Vos (1985). Met veel passie zet ik me in voor kinderen, jongeren, ouders en overige betrokkenen. Gedurende de jaren dat ik in het onderwijs werkzaam ben geweest heb ik gemerkt dat ik veel affiniteit heb met gedrag en persoonlijkheidsontwikkeling, waarna ik opgeleid ben en gewerkt heb als ambulante gedragsspecialist.

In deze functie begeleidde en coachte ik kinderen, maar ook docenten en IB in de omgang met kinderen die opvallen in gedrag en de sociaal emotionele ontwikkeling. Ik observeerde en analyseerde het gedrag van deze kinderen en adviseerde professionals alsmede ouders bij de begeleiding. Dit werk bevestigde dat mijn hart bij kinderen en jongeren ligt. Echter ontbrak voor mij diagnostiek, wat soms essentieel is om alle facetten van de ontwikkeling in kaart te brengen. Dit resulteerde in de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waarbij en waarna ik binnen de (S)GGZ als orthopedagoog en psycholoog met kinderen en jongeren tot 23 jaar gewerkt heb. Tevens heb ik als (maatschappelijk) onderzoeker gewerkt en als gastdocent en tutor aan de universiteit.

Ondanks mijn doctoraalstudie als orthopedagoog en mijn bevoegdheid tot het doen van psychodiagnostisch onderzoek merkte ik dat veel orthopedagogen beleidsmatig werken en minder of niet met kinderen, jongeren en gezinnen.  De mogelijkheid tot samenwerking met, of de ondersteuning aan scholen ontbreekt vaak , terwijl kinderen het grootste gedeelte van de dag daar doorbrengen. Ook merkte ik op dat de zorg veel persoonlijker en sneller kan. Omdat het mijn passie is om te achterhalen en te onderzoeken wat er in de ontwikkeling en/of omgeving van kinderen en jongeren speelt en ik graag doelgericht coach en behandel om kwaliteiten te versterken, is praktijk Kind & Jeugd in Beeld ontstaan om kinderen en jongeren weer sterk in de schoenen te laten staan zodat binnen de samenleving optimaal kan worden geparticipeerd en gewerkt kan worden aan het bouwen van een toekomst. Iedereen heeft namelijk recht op geluk, bloei en ontwikkeling!

Vanuit mijn enthousiaste, gelijkwaardige en direct betrokken houding help ik u vanuit persoonlijk contact een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw kind waarbij u meer inzicht krijgt, klachten afnemen en kwaliteiten worden versterkt. Door de kleinschaligheid en flexibiliteit van de praktijk ben ik geheel gericht op uw hulpvraag en de persoon achter de klacht: in eigen tempo wordt op maat gewerkt.

Een orthopedagoog, psycholoog en coach: een klankbord die even meeloopt en inzicht en handvatten kan geven.

Kind & Jeugd in Beeld: Persoonlijk, professioneel en betrokken. Een plek waar je mag zijn zoals je bent!